12 september clubavond

posted in: Clubavonden | 0

zelfportret Paul van HulzenVanavond komt Paul van Hulzen op bezoek. Na zijn loopbaan als bestuurder in de gezondheidszorg besloot Paul van Hulzen fotograaf te worden. Hij ging studeren aan de Fotoacademie in Amsterdam (FOAC) waar hij koos voor de studierichting ‘autonome fotografie’. Hij studeerde in 2009 succesvol af en exposeerde in Amsterdam zijn eindexamenproject ‘German Places’.

De kwaliteit van het fotografisch werk van Paul wordt inmiddels opgemerkt. Hij verkoopt en schenkt zijn beelden aan belangstellende particulieren en verzamelaars. Verder exposeert hij in binnen- en buitenland, is hij veelvuldig genomineerd en heeft hij diverse prijzen gewonnen. Zo werd hij in 2011 winnaar van de hoofdcategorie ‘Architecture’ van IPA 2011 en bekroond als ‘International Architecture Photographer of the Year 2011’.

Paul van Hulzen fotografeert ‘places’. Dat kunnen stedelijke locaties zijn, maar ook zogenaamde ‘landschappen’, interieurs en zelfs objecten. Hij maakt geen principieel onderscheid tussen een ‘natuurlijk landschap’ en een meer stedelijke omgeving. Integendeel: volgens Paul kan een bebouwde locatie of een interieur landschappelijker zijn dan een landschap in de traditionele betekenis.

Regelmatig wordt Paul de ‘schilderende fotograaf’ genoemd. Ontegenzeglijk wordt hij geïnspireerd door schilders. Rothko, Hockney, Hopper, Wyeth, Pollock en Armando zijn voor hem ‘voorbeeldige’ beschouwers en kunstenaars.

Meer informatie op www.paulvanhulzen.com.

Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Linkedin