Bloemetjes en beestjes in Luttelgeest

posted in: Blogberichten, Natuur | 0

Alle twaalf leden van de natuurgroep waren enthousiast over: fotograferen in de orchideeënhoeve in Luttelgeest. Maar soms is de realiteit weerbarstig, dus bleek één auto ruim voldoende voor de vier mensen die daadwerkelijk op pad gingen op 25 september 2016.
De orchideeënhoeve overtrof onze verwachtingen qua grootte. Daardoor was er veel te fotograferen, ons doel tenslotte, zonder dat we andere mensen met onze statieven in de weg liepen. Naast uiteraard de orchideeën waren er vele andere bijzondere planten, enkele aapjes en vogels en een aparte ruimte met veel vlinders. Er was dan ook voldoende inspiratie te vinden voor 4 uur verwonderen, kijken en dan op beeld vastleggen.

De planten stonden redelijk stil. Daar was het vooral het juiste standpunt zoeken om van je foto meer te maken dan een goede registratie van de ongetwijfeld schitterende bloem die je gekozen had. Het gefladder van de vlinders vormde meer uitdaging en geduld. Spelen met snelheid en diafragma, kiezen voor wel of geen macro foto. Even werd er van lens gewisseld door twee leden. Een mooie gelegenheid om eens te kijken of die lens iets voor jou is. Het gewicht viel enorm tegen heb ik begrepen.

Een geslaagde dag waarin we uiteraard genoten van de gezamenlijke pauze, de autorit en elkaars gezelschap.

Fotografe: Corlène van den Camp

Fotografe: Corlène van den Camp

Fotografe: Corlène van den Camp
Fotografe: Corlène van den Camp

 

 

 

Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Linkedin