Clubavond maandag 9 oktober: Wigo Worsseling – Exploring Urban Secrets

door Petra O
231 Lezers

Wigo Worsseling is sinds de jaren 80 bezig met fotografie. Mysterieuze gebouwen hebben hem altijd al aangetrokken.

Deze aantrekkingskracht is alleen maar toegenomen in de jaren die volgden. Na de komst van de digitale camera kon hij zich verder ontwikkelen in zijn eigen stijl. Een foto kon worden ontwikkeld op een computer en dit creëerde vele mogelijkheden.

Na jaren van experimenteren besloot Wigo dat het tijd was om een fotografische opleiding te volgen. In 2007 begon hij zijn beroepsopleiding bij De Nederlandse Fotovakschool. Op dat moment was hij al bekend met Urban Exploring (verkennen en fotograferen van verlaten gebouwen) en kon hij de geleerde vaardigheden onmiddellijk toepassen. Na het afronden van de opleiding ging Wigo verder als een fotografische kunstenaar die gespecialiseerd is in ‘Urban Exploring Photography’.

Na een aantal publicaties en exposities was het tijd om zijn werk in een prachtig fotoboek te publiceren. In 2015 kwam wereldwijd zijn boek ‘Exploring Urban Secrets’ uit. De ‘Standaard der Letteren’ (BE) noemde het boek een ‘must-have’ en National Geographic (NL/BE) publiceerde een artikel van 14 pagina’s over zijn foto’s en het boek. Een vervolg kwam in november 2016 met als titel ‘Vergane Glorie In België en Nederland’.

[span6]

[/span6][span6]

[/span6]

 

Het begon allemaal als een spannend avontuur, toen hij tien jaar geleden voor het eerst een verlaten fabriek bezocht. Nu, ongeveer 200 locaties verder, kan hij terugkijken op een fantastische periode waarin hij genoten heeft van de schoonheid van verval. De herinneringen aan al deze plaatsen, de mooie verhalen, de fijne momenten tijdens de reizen, de teleurstellingen en ook de euforie zullen altijd een deel van Wigo’s leven blijven.

 

 

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Prima!

Copyright
De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers.
Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden.
Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website
dan dient u hierover met de maker te bemiddelen.
U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.

Copyright De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers. Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden. Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website dan dient u hierover met de maker te bemiddelen. U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.
Ik heb het begrepen