Culturele Zondag Doesburg groot succes

posted in: Blogberichten | 0

Zondag 2 oktober werd er weer Culturele Zondag Doesburg “gevierd”. Het jaarthema was Fotografie en Fotokunst, door de organisatoren Marijke Schellekens en Ruud Smit kortweg aangeduid als Fotofestival.  Het thema waar alles aan opgehangen werd was Over Bruggen. Dat Over Bruggen op velerlei manieren uitgelegd kan worden was goed te zien aan de tentoongestelde foto’s.

Overbruggen Karin van Hengel
Overbruggen foto's Karin van Hengel
Overbruggen Ineke Oolders
Overbruggen foto's Ineke Oolders

’s Morgens om elf uur werd het festival op ludieke wijze geopend door Ton Oostveen. Het was de bedoeling dat een foto-object zich vliegend over de IJsselkade zou voortbewegen. Maar door gebrek aan wind viel dit (figuurlijk) een beetje in het IJsselwater. De belangstelling voor de opening was, mede door het schitterende weer, erg groot.

Daarna verplaatste het gezelschap zich naar Hotel Doesburg, waar ‘Slideluck-Potshows’ vertoond werden op een scherm met beamer. Een diashow met muziek, dus. Jammer genoeg konden de ramen niet verduisterd worden. Het zicht was daarom niet zo best. Dit werd later weer helemaal goed gemaakt door een nieuwe voorstelling in het donkere
Meulenhuus. Daar werden ook foto’s vertoond die buiten het thema Over Bruggen vielen. Veel FoDo-leden hadden hun best gedaan een filmpje van een paar minuten te maken. Het was het bekijken meer dan waard! Complimenten!

Jan Vijn
Jan Vijn

Het werd in de binnenstad steeds drukker. De ateliers en tentoonstellingsruimten hadden over belangstelling niet te klagen. Met verschillende andere fotografen exposeerden een vijftal
FoDo-leden hun werk in het voormalige Fotograficamuseum in de Meipoortstraat. Het was erg gezellig en de meeste bezoekers waren wel in voor een praatje. De reacties waren in de meeste gevallen heel positief.

Om vijf uur was het festijn over. De deuren gingen dicht en de foto’s keerden huiswaarts.

Tekst: Ineke Oolders

Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Linkedin