Ets en afdruk van je eigen foto via Sander Clement van de Etserij

posted in: Blogberichten | 0
In photoshop bewerkt Sander de foto’s: alle grijstinten worden uit de foto gehaald en dan wordt er een ets van gemaakt. De afdrukken en de techniek zijn heel bijzonder om te zien, met name zijn Deventer foto’s. De afdruk is op schitterend papier (geschept linnen, echt museum kwaliteit). Zie www.etserij.nl.
Het maken van een ets van een eigen foto kost € 50,- en de afdruk op speciaal papier ongeveer € 15,-. Als je een hele grote ets wil dan kost de etst € 100,- en de afdruk waarschijnlijk € 30,-.

 

http://www.etserij.nl
http://www.etserij.nl

 

Hij vindt het leuk om alles uit te leggen en ons te helpen bij het in Photoshop omzetten van de foto’s naar echt zwart/wit. Het kijken hoe een ets gemaakt wordt en hoe afgedrukt wordt is helaas niet mogelijk. De ets laat hij extern maken en het afdrukken doet hij wel zelf maar zijn ruimte is niet geschikt om met een groep te gaan kijken. Hij zou wellicht wel iets kunnen regelen bij een bedrijf in Deventer die nog een oude pers heeft en waar je met wat meer mensen kunt kijken.Als je het leuk vindt om een foto in Photoshop om te zetten naar echt zwart/wit, en een dergelijke afdruk van een eigen foto aan de wand te hangen, meldt je dan aan via Giséla. Op de volgende clubavond ligt ook een intekenlijst met voorbeelden van etsen.

 

 

 

Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Linkedin