Excursie Macro themagroep naar het Hallerbos in België

posted in: Blogberichten | 0

Op zondag 28 en maandag 29 april, vlak voor de kroning van Willem-Alexander, waren er 6 Fodo leden en 1 ex-Fodo lid aan het dolen door het Hallerbos, zo’n 20 minuten rijden onder Brussel, vlakbij het plaatsje Waterloo waar we overnacht hebben.

In de loop van zondag druppelde iedereen “binnen” en vergaapte zich aan het prachtige blauwe tapijt van boshyacinten die grote delen van het Hallerbos bedekten. Dat, in combinatie met de witte of zachtroze bosanemonen, af en toe wat gele bloemetjes van het speenkruid en de fris groene blaadjes van de beukenbomen leverde een zeer kleurrijk geheel op. De zon scheen geregeld waardoor de kleuren steeds veranderden.

De één zat op de hurken, de ander lag languit, de volgende stond op een heuveltje en weer anderen liepen (ondanks waarschuwingsborden) toch even de paden af in de hoop een net ander standpunt te vinden. Kortom: we kregen genoeg beweging om er na een flink aantal uren even genoeg van te hebben.

Na het inchecken in het hotel hebben we heerlijk gegeten en nog een lekker Belgisch biertje gedronken in een plaatselijke kroeg.

De volgende morgen waren er 2 voor dag en douw op en konden daardoor nog wat zonnestralen opvangen bij de zonsopkomst. De rest kwam later en weer hebben we uren door het bos gezworven, telkens plaatjes schietend want ja…deze is vast nog weer anders dan de anderen. We hadden zelfs het geluk een ree te zien die door het blauw sprong: een cadeautje.

Uiterst voldaan ging iedereen daarna zijn eigen weg concluderend dat we vast het beste weekend hadden gekozen om hier naar toe te gaan. Thuis aangekomen was het een flinke klus om een selectie te maken. Op de website is onder Themagroepen een impressie te zien bij Hallerbos (excursie).

Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Linkedin