Excursie van de natuurgroep naar Het Aardhuis

posted in: Blogberichten | 0

Zondag 26 mei vertrokken we met zes mensen richting het Aardhuis in Hoog Soeren. Hopende op droog weer. Aangekomen konden we direct aan de slag, want de roofvogels stonden klaar voor de fotoshoot. Direct daarop volgde de roofvogelshow. Op een vrij klein terrein, want op het veld was de temperatuur voor mensen EN vogels niet aangenaam. Chrisjan en Luc hadden de regenbuien prima naar de nacht verschoven, maar hadden geen grip op de kou gehad.

Na zo’n vijf kwartier fotograferen waren we dan ook toe aan een bakje koffie, om de handen weer op te warmen. Daarna  op naar de wildkijkhut. Onderweg zaten in een omheind gebied zo’n zes volwassen zwijnen (keilers en zeugen) en zeker vijftien biggen. Vervolgens zeer vele edelherten, reeën, damherten. Enkelen stonden echt uitvoerig te poseren. Zo niet de hinde met jong, die heel schichtig was.

Terug in de auto stelden we vast dat thuis een flinke klus wachtte, met zoveel foto’s. Het was een geslaagde trip.

IMG_4632_bewerkt-1

Op 8 juni was het de beurt aan nog ‘ns drie deelnemers van de natuurgroep. Dit keer was het zonnig en lekker weer. Om 12.00 uur begon de roofvogelshow. We zagen onder meer de Amerikaanse Zeearend, de sneeuwuil, de Australische IJsvogel en de valk. Na een leuke, levendige demonstratie was het ook bij deze groep tijd voor een bakkie op een zonovergoten terras. Daarna met een gids op stap. De wild zwijn biggen waren inmiddels wat groter geworden, maar de “babystreepjes” waren nog wel zichtbaar. Rond 14.00 uur werd het grotere wild gevoerd. Een roedel edelherten liet zich zien. Prachtig, er werd lustig op los geschoten. Met ons fototoestel, welteverstaan! Met de gids wandelden we verder door het bos, hij kon goed vertellen en voor we het wisten stonden we weer aan het beginpunt.

IMG_4450_bewerkt-1

Het Aardhuis is écht de moeite waard. Het is een prachtige omgeving en wild spotten is gegarandeerd. Voor herhaling vatbaar!

Ben je nieuwsgierig geworden. Naast de foto’s die hierbij staan, is er een voorproefje bij ‘natuur’. De toppers volgen dan wel bij een presentatie van onze groep.

De natuurgroep.

 

Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Linkedin