Excursie Zorgboerderij “De Passiflorahoeve” in Harskamp

posted in: Blogberichten | 0

Vorige week is er een uitnodiging gestuurd naar de leden van zowel de themagroep Natuur als die van Macro. Het was de bedoeling een bezoek te brengen aan Stichting Zorgboerderij “De Passiflorahoeve” in Harskamp. De respons was niet overweldigend en zo kwam het dat we met een zeer klein groepje fotografen op weg gingen naar de Veluwe.

In een folder hadden we kunnen lezen de “De Passiflorahoeve” een collectie van 425 soorten Passiflora’s beheert, de grootste van Europa. Ook bezit de Stichting een tropische en een inheemse vlindertuin. En die vlindertuin was ons voornaamste doel. Na een kop koffie in het cafetaria begroeid met klimplanten trokken we de warme kas in. Daar werden we verwelkomd door tientallen vlinders variërend van enkele centimeters tot wel een centimeter of vijftien. Alles krioelde door elkaar, dus het vergde veel inspanning van de fotografen om een onbewogen foto te maken. In een volgende kas hingen in aparte kasten de poppen. Leuk om de diversiteit te zien. Het geheel zag er keurig verzorgd uit en de rupsen waren weldoorvoed.

Ook buiten was het genieten van planten en vlinders. Vooral de tientallen fuchsia’s waarvan sommige met reuzenbloemen, waren de moeite waard.

We hadden erg veel geluk met het weer, hoewel het wel weer moeilijker fotograferen was met de felle zon.

Het was zaterdag, 29 september de laatste dag dat de Hoeve was geopend voor publiek. Op 1 juni 2013 gaan de poorten weer open. In de tussentijd kan op speciaal verzoek een rondleiding gegeven worden. We gaan volgend jaar vast nog eens kijken!

Ineke Oolders

Foto Chris Beumer
Foto Chris Beumer
Foto Chris Beumer
Foto Chris Beumer
Foto Corlène van den Camp
Foto Corlène van den Camp
Foto Corlène van den Camp
Foto Corlène van den Camp
Foto Ineke Oolders
Foto Ineke Oolders
Foto Ineke Oolders
Foto Ineke Oolders
Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Linkedin