Extra informatie jaarthema National Geographic

posted in: Blogberichten | 0

Woensdag 24 oktober komt de beeldredacteur van National Geographic, Servaas Neijens, naar Doesburg om de foto’s van dit jaarthema te bespreken.
De foto’s moeten worden aangeleverd in een serie van zes, allen in passe-partout. Zwart/wit is prima als dat de foto’s beter maakt. Vierkant mag ook, hiervoor geldt hetzelfde als bij zwart/wit.
Verdere bewerkingen. Altijd een lastig punt. In de optiek van National Geographic is het in ieder geval nooit toegestaan om de inhoud van de foto te veranderen, bijvoorbeeld door iets toe te voegen of weg te halen. Kleurcorrectie, doorduwen, tegenhouden kan allemaal binnen zekere grenzen, zolang het de authenticiteit van de foto niet aantast.
Het zou handig zijn als Servaas de foto’s vooraf kan bekijken. Hij kan dat dan eventueel met een klein team doen. De foto’s moeten dan in ieder geval vanaf zaterdag 20 oktober digitaal beschikbaar zijn, maar uiteraard, hoe vroeger hoe beter. Je kan je serie mailen naar Petra Oolders. Zij zorgt ervoor dat Servaas de foto’s ontvangt.

Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Linkedin