Jaarthema en Clubwedstrijd 2014

posted in: Blogberichten | 0

jaarthema 2014

Het idee voor ons jaarthema ontstond in de shop van het Valkhof museum in Nijmegen. Leden van onze club brachten die dag een bezoek aan het museum en zagen in de shop het fotoboek “Little people in the city” van de Britse fotograaf Slinkachu liggen. Toen we het boek inkeken ontstond er al gauw een glimlach op ons gezicht.

Zie tevens: www.slinkachu.com

Slinkachu gaat met zijn idee, de camera, de kleine miniatuur poppetjes (veelal uit de wereld van de model treinbouw) en een tube lijm op stap. Er wordt door hem een nieuwe kleine wereld in de vaak voor ons zo bekende omgeving gecreëerd en daarna gefotografeerd. De tafereeltjes zijn ontroerend, humoristisch, vertellen een verhaal.

Jaarthema
Het maken van dit soort foto’s is niet alleen leuk omdat het je creativiteit prikkelt. Het dwingt je ook om naar details te kijken, een verhaal over te brengen, te kaderen en met scherptediepte te werken. Al met al een ideaal onderwerp voor het jaarthema 2014.

Club-wedstrijd
Het jaarthema is tevens het onderwerp voor de clubwedstrijd. Graag zien we tijdens de clubavond in november het resultaat. Allemaal meedoen zou ik zeggen, je zal zien, er gaat een wereld voor je open.

Aan de slag & ruilen
Om jullie op weg te helpen ontvangt iedereen, die aan het jaarthema mee wil doen, een miniatuur poppetje.  Misschien is het leuk om gedurende het jaar onderling de poppetjes te ruilen. Het voorstel is dan ook om de poppetjes aan het begin van de clubavonden (in de kokertjes) mee te nemen.

Little people
Mocht je de smaak te pakken hebben en zelf nog poppetjes willen kopen, dan is het merk Preiser een aanrader. Het zou leuk zijn al we allemaal hetzelfde formaat poppetjes aanhouden (formaat 1:87) http://www.preiser-figuren.de/1:87-Einzelfiguren,cat-416

Twee foto’s
De bedoeling is dat je per tafereel (minimaal) twee foto’s maakt: Een overzichtsfoto (waarop je als je sterk inzoomt ook het door je gecreëerde tafereel moet kunnen zien) en de foto met de daarop de door jezelf gecreëerde wereld.

voorbeeld jaarthema

De wedstrijdvoorwaarden worden in de loop van het seizoen bekend gemaakt.

 

Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Linkedin