Jaarthema ‘Kruip in de huid van Chema Madoz’

posted in: Blogberichten | 0

Een van de jaarthema’s is: ‘Kruip in de huid van Chema Madoz’. Mocht je nog niet begonnen zijn of vraag je je af wat ook alweer de bedoeling was. Hieronder volgt nog eens de informatie, inclusief de powerpointpresentatie die tijdens de jaarvergadering getoond werd.

Chema Madoz
De Spaanse fotograaf Chema Madoz (1958) is een ware meester van de visuele poëzie. De foto’s van Madoz zijn uniek in hun soort en gaan over bewust kijken. Aan de basis van zijn werk liggen, behalve een mix van surrealisme en ironie, een grote liefde voor het medium en een groot technisch vakmanschap: zijn perfecte afdrukken – altijd zwart-wit – zijn van een grote schoonheid en zullen je stuk voor stuk verbazen. Madoz combineert dagelijkse objecten op verschillende manieren en fotografeert deze zonder ze vervolgens digitaal te manipuleren. Hiermee creëert hij beelden die buiten hun originele context worden geplaatst en samen een nieuwe werkelijkheid vormen. Zijn foto’s zijn niet alleen gemaakt om gezien te worden, ze zijn ook gemaakt om over na te denken, over te peinzen en daarom, in alle vormen, beschouwd te worden. Dat is precies wat Madoz’ foto’s zo uitzonderlijk maakt; zijn visuele paradoxen hebben onze redenering, ons peinzen nodig; ze zijn gecreëerd om in onze gedachten uitgevoerd en voltooid te worden.

Opdracht
Het is de bedoeling in de huid van Chema Madoz te kruipen en, net als hij, surrealistische beelden te maken. Dit kan in zwart/wit maar ook in kleur. In de powerpointpresentatie Presentatie Chema Madoz vind je verdere informatie. Voor inspiratie kun je een bezoek brengen aan de website van Chema Madoz.

Veel succes! Je hebt nog de hele zomer de tijd, maar voor je het weet is het 12 september. Dan worden de resultaten gepresenteerd.

Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Linkedin