Jan Steen in Huis Optenoort

posted in: Blogberichten | 0

Zoals op de laatste clubavond aangekondigd hadden we zaterdag 13 december de laatste photoshoot van de groep “Meesterlijk Licht”. Nagespeeld zou worden het schilderij van Jan Steen: “Sint Nicolaasfeest”. De leden van de groep moesten zowel een persoon op het schilderij uitbeelden als fotograaf zijn.

Het werd een meesterlijke middag, waarbij de fotografen een uur de tijd hadden om in Huis Optenoort de scene voor te bereiden. Met statieven, achtergrondgordijnen, lichtmeters, stand-in modellen, veel sinterklaasattributen en snoepgoed werd de achtergrond van het schilderij van Jan Steen zo goed mogelijk nagebootst.

De kinderen (5 stuks) kwamen een uur later en werden in het tegenoverliggende kantoor van Ruud van Broeckhuijsen door Lia (vrouw van Giel) opgemaakt en aangekleed in de prachtige kleding, die we na een telefoontje van Nellie met de organisatie van de Hanzefeesten, konden huren. De eigenaar van Huis Optenoort stelde zijn pand belangeloos ter beschikking voor een middag.

Jan Steen in Huis Optenoort

Toen de volwassenen ook in hun kleding gestoken waren ging het in optocht naar Optenoort, waar we met trekken, schuiven, duwen (ensceneren) en aanwijzingen door de fotografen (regisseren) het beeld zo goed mogelijk benaderden. Toen was het een kwestie van ieder voor zich de juiste houding en uitdrukking aannemen. De inhoud van het sinterklaasverhaal was op internet te achterhalen en ieder had de afbeelding goed bestudeerd en het was fantastisch om te zien hoe iedereen in zijn rol schoot, zodra de betreffende fotograaf het startschot gaf. De kinderen deden het fantastisch. Kleine Rick was nog wel een beetje bang voor Sinterklaas en het rare pakje, dat hij aan moest trekken.
Het is een mooi resultaat geworden van een jaar samenwerken in de groep. We hebben veel geleerd: en er is zeker nog veel meer leuks te doen in deze groep.
Bekijk de foto’s van de verschillende fotografen en de verschillende modellen op de website.

Ria van Broeckhuijsen

Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Linkedin