Macrofotografie of reclamefotografie?

posted in: Blogberichten | 0

Archeologie foto vaasTwee weken geleden heeft een groep van 6 mensen van de Macro themagroep gefotografeerd voor het Streekmuseum in Doesburg. De streekarchivaris Alex Koster had ons uitgenodigd voor het fotograferen van kleine objecten. In zijn vrije tijd heeft hij als amateurarcheoloog veel materiaal verzameld. Die voorwerpen, vooral klein materiaal zoals vuurstenen artefacten en scherven, zouden t.b.v. hun website en documentatiecollectie gefotografeerd kunnen worden.

Met allerlei studiomateriaal togen we naar het Streekarchief, stelden alles op en begonnen aan de klus. Een deel van de materialen mocht alleen met handschoenen aan gepakt worden vanwege invloed van zuren etc. Het was zoeken naar de juiste belichting: direct of indirect, van onder of boven een glasplaat, kortom, een uitdaging. We zijn zo’n 2 uur bezig geweest en de resultaten worden nu bekeken, uitgezocht en opgestuurd naar Alex.

Hopelijk heeft onze manier van fotograferen en de resultaten hem geïnspireerd om zelf ook aan de slag te gaan, dat was namelijk ook een intentie: hoe leg je dit soort materiaal nu goed vast? Hoort het bij macrofotografie of reclamefotografie?

Macro themagroep

 

 

 

Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Linkedin