Masterclass lange sluitertijden

posted in: Blogberichten | 0

Je moet het maar durven, om je in te schrijven voor een masterclass. Het heeft in zekere zin toch wel een wat hoogdravend allure met zo’n titel. Desalniettemin waren er op zondag 13 maart toch 8 clubleden die meenden dat ze zich deze status wel aan konden meten.
Onder de enthousiaste begeleiding van Wilco Dragt stapten deze leden op hun eigen dan wel blauw/gele NS fiets om op deze manier, gewapend met fototas op de rug en statief in de hand, het centrum van Rotterdam te doorkruisen om hierbij alle door Wilco geselecteerde spots aan te doen.

Masterclass lange sluitertijden

Het doel van deze dag was tweeledig: overdag was de opdracht om met behulp van een grijsfilter de beweging van mensen op een dynamische manier vast te leggen, waarbij bewegingsrichting, spanningsveld tussen dynamische en statische elementen en vorm van de bewegingsstromen het verschil konden maken om tot een spannend resultaat te komen. Hierbij werden het Centraal Station, de Koopgoot en de Markthal aangedaan.

Na een goede maaltijd bij de Fenix Food Factory, wat al een belevenis op zich was (multicultureler kunnen we het niet maken), was het tijd voor de tweede opdracht, namelijk om met gebruik van gehele en/of graduele grijsfilters op en rond de Kop van Zuid de omgeving te fotograferen en hierbij lucht en water met elkaar in evenwicht te brengen. Met zorgvuldige precisie werd de sluitertijd berekend, aangevuld met de nodige trial and error gezien de snel afnemende aanwezigheid van daglicht. Hierbij werd gebruik gemaakt van de ondergaande zon en het blauwige licht wat hierop volgt.
Op 13 april worden de resultaten bekeken en zullen we zien of we al enigszins op masterniveau beginnen te komen…

Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Linkedin