Nijmegen volgens de Urban Landscape groep

posted in: Blogberichten, Urban Landscape | 0

Onlangs bezocht de Urban Lanscape groep een stad dicht bij huis, namelijk Nijmegen. Dit met de bedoeling deze vroegere Romeinse nederzetting op eigen wijze te gaan fotograferen.
Henk Hoogink had al het nodige voorwerk verricht door voorafgaand op verkenning te gaan naar de meest fotogenieke plekken. Dit bracht ons op het vroege tijdstip van 7.30 uur aan de oevers van de Waal; een beetje koud, een beetje donker en sommigen met een beetje ochtendhumeur, maar gelukkig is de Waal breed genoeg om een ieder zijn eigen ruimte te geven.

Fotograaf Martin van Buijtene
Fotograaf Martin van Buijtene

 

De eerste locatie was aan de Lentse kant van de Waal, waar op korte afstand van elkaar vier bruggen zijn gelegen, met onder andere de kenmerkende nieuwe brug De Oversteek, welke in 2013 geopend is. Na een uurtje of twee werd het tijd voor onze eigen oversteek, ware het niet dat er een heuse speurtocht naar Mike moest worden georganiseerd, waarbij zelfs zijn thuisfront ingezet moest worden om dit te realiseren. Na een tussenstop met de inmiddels broodnodige cafe√Įne en overige genotsmiddelen was de omgeving van het Honigcomplex de tweede en laatste locatie van de dag. Ook hier waren de nodige interessante fotospots te vinden. Deze dag leerde ons in ieder geval dat je niet perse ver weg hoeft om je uitstekend in fotografisch opzicht te kunnen vermaken.

 

 

Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Linkedin