Paddenstoelenexcursie Hoekelum

posted in: Blogberichten | 0

Zaterdagmiddag 20 oktober rond 14.00 uur waren we present op de parkeerplaats van het bos behorende bij Kasteel Hoekelum te Bennekom, gemeente Ede. Hier vandaan zou een door de Werkgroep Natuurfotografie van het IVN-Ede uitgezette wandeltocht starten.
Corlène (met vriendin Marleen), Tally en Ineke (vergezeld van zoon en schoondochter) hadden zich opgegeven. We gingen met een man of vijftien op stap en er vormden zich al snel groepjes onder leiding van een IVN-gids, die allen hun eigen specialiteit hadden. IVN staat overigens voor de Vereniging Natuur- En Milieueducatie.
De fotowerkgroep in Ede organiseert in onderling overleg ongeveer vier foto-excursies per jaar en twee openbare workshops. Hier zijn geen kosten aan verbonden. We kregen een mooi foldertje met bruikbare fotografietips en voor verdere vragen konden we gebruik maken van de kennis van de IVN-gidsen. De Latijnse paddenstoelennamen vlogen je om de oren. Toch maar eens een goed naslagwerkje kopen, want ik ben driekwart al weer vergeten. We kregen alle kans om foto’s te maken, wat vaak nog niet meeviel. Om vier uur hadden we ons rondje gelopen. Ik weet niet of iedereen rechtstreeks naar huis is  gegaan of nog even stilletjes heeft genoten van het schitterende weer.

Ineke Oolders

Hoekelum – Tally Huisman
Hoekelum – Tally Huisman
Hoekelum – Ineke Oolders
Hoekelum – Ineke Oolders
Hoekelum – Corlène van den Camp
Hoekelum – Corlène van den Camp
Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Linkedin