Terugblik Nieuwjaarsreceptie 2012, met briefing opdracht National Geographic

posted in: Blogberichten | 0

Op 10 januari hield Fodo haar Nieuwjaarsreceptie. Een mooie gelegenheid voor de leden elkaar een heel goed fotojaar toe te wensen. Ook dit jaar werd er een film gedraaid, de ‘Top 10 Photos, het verhaal achter de tien beste foto’s van National Geographic wereldwijd’.

Deze film was aanleiding voor een van de jaarthema’s. Vaak komt de mens er op foto’s bekaaid vanaf. Als er al personen op de foto staan, is er sprake van een zekere afstandelijkheid. Tevens valt het op dat veel fotografen wel een mooie foto kunnen maken, maar dat vaak een verhaallijn ontbreekt. Pancras Dijk, eindredacteur van National Geographic, was naar Doesburg gekomen om deze constatering toe te lichten en met foto’s te ondersteunen. Na zijn presentatie kregen wij ook een briefing voor de opdracht die wij voor National Geographic mogen uitvoeren.

Onze opdracht is: ‘De mens en diens beroep’. We hebben hiervoor de tijd tot oktober. Dan komt Servaas Neijens, eind- en beeldredacteur van National Geographic, de portfolio’s van bekijken en beoordelen.

Na afloop werd er nog gezellig nagepraat onder het genot van een drankje en hapje.

Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Linkedin