Themagroep reisfotografie 2022: eindelijk weer ‘live’!

door Petra O
237 Lezers

Met dank aan Ernst en Mark konden we met onze themagroep voor het eerst na een lange periode weer ‘live’ bij elkaar komen in de Waag. Het was de eerste bijeenkomst van het nieuwe seizoen, met nieuwe coördinatoren, een nieuw idee en een aantal nieuwe deelnemers. Dus met koffie en thee in de hand begonnen we met een rondje voorstellen en afspreken wat we de komende bijeenkomsten precies gaan doen.

De kern van reisfotografie is dat de deelnemers kunnen putten uit eerder gemaakt foto’s tijdens het reizen. Daarmee zijn we ook niet helemaal afhankelijk van de luimen van de diverse Corona varianten. Wel hebben we afgesproken om foto’s te gebruiken die niet ouder zijn dan drie jaar. Het nieuwe idee is dat we naast de gebruikelijke reisfoto’s één thema gemeenschappelijk presenteren: religieuze gebouwen. We zijn benieuwd hoe dat uitpakt!

Alle deelnemers hadden voor deze avond een serie foto’s ingestuurd waarbij Frank de presentatie van alle foto’s en drieluiken per deelnemer van een toepasselijk PowerPoint-filmpje had voorzien. Dus hebben we de foto’s van Tally, Riet, Bianca, Aad, Arie, Ron, Wim, Frank en Cor met veel plezier bekeken. Na heel wat positieve adviezen om foto’s nog beter te maken en de drieluiken nog mooier samen te stellen kwam er opeens iemand binnen die zei dat het bijna tien uur was de Waag ging sluiten… De avond was voorbijgevlogen, een heel goed teken!

Het drieluik van Riet is hier bijgevoegd: ‘Tussen de Griekse citroenboomgaard en het stenen bos versperde een geitenhoeder ons de weg, maar hij bleek niets kwaad in de zin te hebben’.

Fotograaf Riet Melieste

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Prima!

Copyright
De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers.
Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden.
Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website
dan dient u hierover met de maker te bemiddelen.
U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.

Copyright De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers. Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden. Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website dan dient u hierover met de maker te bemiddelen. U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.
Ik heb het begrepen