Themagroep Urban Landscapes

posted in: Blogberichten | 0

Én een nieuwe themagroep is geboren!

Urban Landscapes. Prachtig. Maar wat is dat nu precies?
De themagroep is er nog niet helemaal uit. Gaat het om wat mensen verprutsen aan het landschap? En zo ja, wat is dat dan precies? Is het de architectonisch verantwoorde skyline van Rotterdam of zijn het de vervuilende olieraffinaderijen in Pernis? En moeten er wel of geen mensen op de foto staan?
4 A'dam Martin

Waar we het allemaal wel over eens waren was, dat het niet de hooibalen in een weiland zijn of de windmolens in Kinderdijk. Gelukkig. Eén discussiepunt minder.
Er is ook nog wel tijd om de definitie wat strakker te krijgen. Als we dat zouden willen, althans. Inmiddels is er op 28 februari een groep naar Amsterdam getogen. Maurice had wat voorwerk gedaan zodat we niet als een kip zonder kop door onze hoofdstad zouden dolen.
Ons terrein was het gebied aan de oostkant van het Centraal Station. Het was een prachtige zonnige dag, mooier hadden we ‘m in die tijd van het jaar niet kunnen wensen. Ons startpunt was de bibliotheek, waar we eerst op de zevende verdieping in het restaurant genoten van het prachtige uitzicht en een kop koffie. En daarna zwermden we uit. Persoonlijk vond ik het best lastig. Er staan prachtige gebouwen aan het IJ, maar daar gaat het dus in Urban Landscapes niet om. Het gaat er om hoe dat gebouw zich verhoudt tot het “landschap”. En zie dat maar ‘ns op beeld te krijgen. Ik geloof dat ik nog veel moet leren.
Afijn, ik zag gelukkig meer fotografen ploeteren. Het zonnetje was zo midden op de dag ook wel een beetje een spelbreker met het harde licht. Ja inderdaad: het is ook nooit goed. Na een korte pauze trokken we er weer op uit om te profiteren van het zogenaamde “blauwe uurtje”: het uur na zonsondergang dat zorgt voor een blauwe gloed en dus mooie foto’s op kan leveren.
De geplande Italiaanse maaltijd ging helaas niet door: met een grote groep is het op de zaterdagavond toch verstandiger om te reserveren.
Het was een leuke dag. Je doet weer nieuwe ideeën op, je stelt je standpunt over je eigen visie op Urban Landscapes wat bij en geniet met de leden van de themagroep van elkaar en van het fotograferen. Wat wil een mens nog meer…..

HANS#DSC_0108B

Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Linkedin