Toelichting Portfolioavond

door Petra O
241 Lezers
Zie ook http://www.dutchimage.nl/zichtzendingen/jurjendrenthphotography/

Maandagavond 11 september 2017 staat de portfolio avond weer op de agenda en deze begint om 20.00 u. De themagroep Feedback zal deze avond verzorgen. Ook dit jaar kan weer gebruik gemaakt worden van de locatie bij Ubbink aan de Verheullweg 9 in Doesburg.

Iedereen kan op deze avond een portfolio met foto’s afgedrukt op normaal fotopapier in een passe-partout van 40×50 cm inleveren.

Dit jaar vragen we jullie zorgvuldig een portfolio samen te stellen. Een portfolio bestaat uit ten minste vier tot maximaal acht foto’s. De foto’s moeten qua stijl/onderwerp een samenhang hebben. Een portfolio is een toonbeeld van je kunnen. Je laat zien wat jou als fotograaf onderscheid van al die andere fotografen. Een interessant portfolio heeft iets eigens, iets dat al die verschillende foto’s bij elkaar houdt en verbindt. Wil je meer lezen over hoe je een portfolio kan samenstellen volg dan de volgende link: http://www.platformfotografie.nl/how-to-een-portfolio-samenstellen/

Alle leden ontvangen vooraf digitaal de deelnemende portfolio’s om zich alvast voor te kunnen bereiden op het gezamenlijk bespreken in kleine groepen op de portfolioavond zelf. Om dit alles mogelijk te maken ontvangen we graag  uiterlijk vrijdag 25 augustus je foto’s per mail. Mail ze in klein formaat, maximaal 1024 pixels voor de lange zijde, naar Ria van Broekhuijsen.

Geef de portfolio een naam/titel met een volgnummer. Die naam/titel moet voor jezelf als maker herkenbaar zijn, maar niet voor de andere leden, bijvoorbeeld: Roosje. Het volgnummer geeft de volgorde van de foto’s in je portfolio aan. Zo heten de 3 foto’s die je naar Ria mailt bijvoorbeeld: Roos01.jpg, Roos02.jpg, Roos03.jpg.

Op de avond zelf neem je de foto’s uitgeprint mee in een passe-partout van 40×50 cm of zonder passe-partout, als een passe-partout een probleem is. Voor foto’s zonder passe-partout zullen we  vellen wit papier van 40 bij 50 neerleggen. Daarop kan iemand dan netjes de losse foto’s leggen zodat het lijkt op een passe-partout.

Op de achterkant van de passe-partout/fotoafdruk staat weer je nickname en het volgnummer, dus bijvoorbeeld Roosje-01, Roosje-02, Roosje-03 en Roosje04.jpg of meer als je meer dan 3 foto’s hebt. Zorg ervoor dat je eigen naam niet vermeld is op de foto of passe-partout. Op die manier kunnen we gezamenlijk in kleine groepjes de portfolio’s anoniem bespreken.

Als je een portfolio inlevert, zorg er dan voor dat je minimaal een kwartier van tevoren aanwezig bent dus graag uiterlijk 19.45 u. Dat geeft de themagroep Feedback de tijd om alles netjes klaar te leggen, de avond om 20.00 uur te laten beginnen en soepel te laten verlopen.

We rekenen op veel portfolio’s om er met z’n allen een inspirerende en interactieve avond van te maken. Wij hebben er zin in!

Themagroep Feedback

Henk Hoogink, Ria van Broekhuijsen, Karin van Niekerk , Giel van den Hoven, Mike Holly, Geja Vriend

Zie ook http://www.dutchimage.nl/zichtzendingen/jurjendrenthphotography/

Fotograaf Jurjen Drenth

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Prima!

Copyright
De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers.
Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden.
Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website
dan dient u hierover met de maker te bemiddelen.
U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.

Copyright De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers. Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden. Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website dan dient u hierover met de maker te bemiddelen. U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.
Ik heb het begrepen