Uitslag jaarlijkse fotowedstrijd Drieluik 2013

Woensdag 13 november zijn de winnaars van de jaarlijkse fotowedstrijd bekend gemaakt. De opdracht die de leden van Fodo meekregen was ‘drieluik’. Een drieluik wordt tegenwoordig ook gebruikt bij fotografie in de hedendaagse commerciële kunst. Deze moderne drieluiken kunnen bestaan uit drie afzonderlijke foto’s of het kan een grote afbeelding zijn, die wordt verdeeld in drie delen.

Een drieluik bestaat uit drie afbeeldingen die bij elkaar horen en samen een verhaal vertellen. De drie afbeeldingen laten iets van het onderwerp zien. Ze zijn alle drie belangrijk!

Er is een onderlinge relatie (een verband of verbinding). Deze relatie ontstaat door:

  • De inhoud (het verhaal) van de drieluik
  • Hetzelfde onderwerp in de drie delen
  • Gebruik van dezelfde achtergrond
  • Het kleurgebruik
  • Het materiaal en de techniek
  • Het doorlopen van de voorstelling in de drie delen

 

Hoofdprijs: Pim Edelman

Pim Edelman
Pim Edelman (klik voor groter beeld)

Met deze foto’s wist Pim Edelman de jury te overtuigen. De kwaliteit van de foto’s en het verhaal leverden Pim de hoofdprijs op: een canvas van 75 x 50 van Profotonet. Gefeliciteerd!

 

Tweede plaats: Giséla van Kesteren

Giséla van Kesteren
Giséla van Kesteren (klik voor groter beeld)

Hoe je iets heel bekends toch geheimzinnig kunt weergeven. Door de lichtval en monochrome kleur ontstaan spannende beelden, die een pikant verhaal vertellen. Dit levert Giséla een canvas van 40 x 60 cm van Profotonet op.

 

Derde prijs: Theo van Workum

Theo van Workum
Theo van Workum (klik voor groter beeld)

Een klein aantal inzendingen was in zwart-wit. Bij deze inzending van Theo van Workum vonden we de uitvoering in combinatie met het verhaal daarvan het meest geslaagd. Het levert een fraai surrealistisch beeld op. Theo gaat er vandoor met de derde prijs: een canvas van 30 x 45 cm van Profotonet.

 

Met dank aan Profotonet voor het beschikbaar stellen van de prijzen!

 

 

Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Linkedin