Urban Landscape Den Haag

posted in: Blogberichten, Urban Landscape | 0

De ochtendrit naar de verzamelplek was werkelijk van een ongelofelijke schoonheid. De mist bedekte het landschap waarin de koeien graasden, de ochtendzon creëerde schitterende schakeringen en zoals vaker maakte ik de mooiste foto’s … in gedachte. Laten we het maar een voordeel noemen van 8.00 uur ‘s ochtends op een zaterdag  afspreken.

Met 8 personen van de themagroep Urban Landscape togen we op die schitterende dag naar de hofstad (10 september 2016). Ook dit keer gingen we de uitdaging aan om de definitie van het thema te ontdekken en de kaders van straat- en architectuurfotografie te ontwijken.

Fotograaf: Maurice van Franck
Fotograaf: Maurice van Franck

 

De zon, hoe aangenaam ook, was een felle tegenstander die ons een groot gedeelte van de dag zou achtervolgen. Vooraf was de route in kaart gebracht en geschikte locaties onderzocht. Het is altijd weer leuk om te zien dat men desondanks met zeer verschillende beelden terugkomt.

De nieuwe ‘skyscrapers’ rondom het Centraal Station zijn fotogeniek, het enorme volledig witte stadhuis schreeuwt om gefotografeerd te worden, het binnenhof moet je gezien hebben. Maar ook het boomrijke Lange Voorhout en de hofvijfer hebben we aangedaan.

De belofte van een van de lekkerste haringen van Nederland bij de haringkar ingang binnenhof werd waargemaakt. En de ijssalon in de passage is ook zeker een aanrader te noemen. Terras in de zon op het plein is ook goedgekeurd. U begrijpt we hebben ons niet verveeld. Al met al een geslaagde trip mar geen gemakkelijke opgave voor het thema Urban Landscape.

 

Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Linkedin