Urban Landscape op stap in Utrecht september 2018

door Petra O
224 Lezers

Het bezoek aan Utrecht vond plaats op zaterdag 29 september. Ditmaal waren wij met maar drie man; onze coördinator Henk, Ton en ondergetekende. Omdat Utrecht redelijk bekend is gingen wij er met open vizier, zonder vooronderzoek, op af. De ochtend werd, net als in Arnhem, het station met de omgeving verkend. Heel grootschalig, maar weinig variatie. Wij vonden Arnhem eigenlijk architectonisch verrassender.

De middag werd het universiteitscomplex “de Uithof” bezocht. Met recht een complex! Veel onderwijsinstellingen en veel studentenverblijven. De reis erheen was nu nog per bus, maar straks rijdt er een tram. Hier was heel wat meer aan  architectuur te bewonderen. De uitdaging aan het intellect vertaalt zich hier met eveneens uitdagende vormgeving, als ook in apart kleurgebruik. Onze coördinator benutte de geringe groepsgrootte door het geven van een workshop in grijsfilter-gebruik, om middels de daardoor ontstane lange-sluitertijden dynamiek in de foto te krijgen. Wij zien hem op de bijgaande foto, gemaakt door Ton, bezig om het studentenvervoermiddel bij uitstek – de fiets – fotografisch origineel-pakkend weer te geven. Het resultaat zien we bij de nabespreking op woensdag 10 oktober!  Dan maken we ook de keuze voor onze laatste uitstap.

Thijs

Fotograaf Ton de Vos

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Prima!

Copyright
De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers.
Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden.
Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website
dan dient u hierover met de maker te bemiddelen.
U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.

Copyright De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers. Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden. Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website dan dient u hierover met de maker te bemiddelen. U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.
Ik heb het begrepen