Verslag CEWE Excursie

posted in: Blogberichten | 0

Op vrijdag 21 februari vertrokken we met 20 mensen naar Mönchengladbach in Duitsland om de CEWE fabriek te bezoeken. We werden verwelkomd in de hal met de volgende tekst:

Welkom van Cewe

Na de broodnodige koffie, thee en koekjes en een introductie van Hendrik van Damme en Marius van Pijpen kregen we een 2 uur durende rondleiding door de fabriek. De aantallen fotorolletjes zijn de afgelopen jaren duidelijk verminderd t.o.v. digitaal aangeleverde bestanden. Het was erg interessant om te zien hoe de verschillende productielijnen lopen.

De grote hoeveelheid producten die CEWE maakt verrasten en inspireerden ons: naast foto’s en fotoboeken ook vele soorten wanddecoraties, wenskaarten, kalenders en erg leuke fotocadeaus.

Ook leuk om te zien welke winkels allemaal hun fotoboeken laten maken bij CEWE. Kijk hier voor een overzicht en je zult versteld staan.

In oktober komt Marius Pijpen ons laten zien hoe je een fotoboek kunt maken, hij geeft daarbij hele praktische tips. We hebben na de rondleiding een aantal foefjes gezien om alles nog mooier en handiger te maken, dus kom die avond en doe er je voordeel mee. Marius geeft ook webworkshops dus als je al eerder wat wilt leren kun je die volgen.

CEWE heeft 2 soorten websites:

1 CEWE Fotoservice met alle genoemde producten.
2 CEWE Fotoboek waar alles over fotoboeken te vinden is.

Na afloop konden we genieten van een warme lunch. Daarna vertrok de helft weer richting huis en de andere helft ging nog een paar uur fotograferen vlakbij Oberhausen naar het Landschaftspark Duisburg-Nord. Daar hebben we ons helemaal uitgeleefd met fotograferen: Urban, Macro, Abstract, Straatfotografie, alles was er mogelijk.

Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Linkedin