Verslag excursie Urbangroep zaterdag 10 november 2012

posted in: Blogberichten | 0

Zaterdag 10 november jl. was het zover. Om half 8 verzamelen bij de Bleek, waarna we naar Doetinchem reden om gezamenlijk in één auto naar een door Danny gevonden urban locatie in Duitsland te rijden, een leegstaande textielfabriek.

We kwamen rond half 10 ’s morgens aan. Geen problemen onderweg, de Tom-Tom én gesproken begeleiding van Danny, brachten ons rechtsreeks naar het juiste adres.

Binnen no-time was de groep verspreid over de enorme ruimtes. Ruimte vol met glas, roest, water en oude rommel. Deels was een stuk dak ingestort. Jongeren hadden alle ramen ingegooid en dan heeft de regen en zon vrij spel in zo’n pand, wat in korte tijd van al haar eer en glorie is beroofd.

We vlogen uit naar alle kanten en de locatie was dermate groot, dat we elkaar ook niet meer terug zagen voor 12 uur, de tijd dat we hadden afgesproken om ons weer te verzamelen om wat bij te praten, en wat te eten en drinken. De enige die we toen nog misten was Karin. De telefoon werd niet opgenomen en Chris-Jan wilde toch even gaan zoeken. Zo gezegd, zo gedaan en het vermiste schaap werd na enige tijd gevonden, gelukkig maar. Ze had haar mobieltje op “stil” staan en de telefoon dus niet gehoord. Karin is altijd helemaal in de ban van haar omgeving en de foto’s die ze kan maken en vergeet daardoor alle tijd. Op de verschillende panden van deze locatie hebben we gezocht naar datgene wat ons aansprak. Leuk om te merken dat verschillende mensen op dezelfde plekken ook verschillende dingen hebben gezien en gefotografeerd.

Urban excursie
Urban excursie

Afgesproken om rond 15.00 uur weer te verzamelen bij ons startpunt, de grote hal. We wilden eerst een kopje koffie gaan drinken in het dorp, omdat er trillende handen werden gesignaleerd, als gevolg van gebrek aan coffeïne. Dus op zoek naar een koffietentje om dat gemis aan te vullen. Maar op zaterdagmiddag was dit Duitse dorpje gewoon uitgestorven. Binnen een kwartier hadden we het hele dorpje doorgelopen, nog even een hotelletje binnengestapt om te kijken of we daar koffie konden krijgen, maar daar was niemand bij de balie en ook op ons belletje werd niet gereageerd. Dus maar weer terug naar de auto waar naast “onze” auto ook een Nederlands nummerbord te zien was, waar 2 jongelui uitstapten die ook nog even het terrein gingen verkennen. Het begon al wat te donkeren, dus of ze nog veel hebben kunnen zien weet ik niet. We hebben nog wel wat ervaringen uitgewisseld en nog een adresje gekregen, leuk dus.Daarna zijn we in één keer doorgereden naar Doetinchem, Chris-Jan stond op de automatische piloot en wilde niet meer stoppen, waar we allemaal eigenlijk wel mee instemden, omdat het toch een lange dag was en we allemaal behoorlijk moe waren. Van Doetinchem nog naar Doesburg en het avontuur was ten einde. Wel moe, maar uitermate voldaan en heel gezellig.

Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Linkedin