Verslag Fotograferen Big Five in Deventer

posted in: Big Five, Blogberichten | 0

Met bijna iedereen van de Big Five groep gingen we op 22 februari naar Deventer om daar 3 soorten foto’s te gaan maken, panorama, HDR en spelen met licht.
De meesten arriveerden om 15.00 uur bij het IJsselhotel. Hier zouden we onder het genot van een kop koffie de ins en outs van HDR fotografie bespreken. We waren alleen vergeten een tafel te bespreken, dus het werd even snel een kopje koffie drinken en naar buiten. Waar Chiel een duidelijke uitleg gaf over hoe je een goede panoramafoto maakt. Vervolgens zochten we allemaal een mooi plekje langs de oever om “de panoramafoto” van Deventer te maken.
Een enkeling ging na verloop van tijd al over op het maken van HDR foto’s. En maakte gebruik van het zonnetje die door de bewolking heen brak.
Nadat iedereen klaar was gingen we met z’n allen met de pont de IJssel over en hebben in het centrum wat gedronken en gewacht totdat het wat donkerder werd.
Vervolgens met alle apparatuur weer naar buiten en proberen om mooie HDR foto’s te maken. De vraag was moet je nu alleen 1 goed belichte foto, 1 onderbelichte en 1 overbelichte foto maken of kan je ook meer onder- en overbelichte foto’s gebruiken. Het blijkt dat je gerust meerdere kunt gebruiken en dit vaak een mooier resultaat geeft.
Een enkeling bleef op het plein fotograferen, de meesten liepen de leuke pittoreske steegjes in om daar mooie plaatjes te schieten.

Iemand vergat zijn rugzak met lenzen, maar heeft deze later gelukkig weer terug gekregen, dat doet hij nooit meer…

Niet iedereen is het gelukt om foto’s te maken d.m.v. het spelen met licht, doordat het eigenlijk met alle straatverlichting weer te licht was om dit goed te doen. Dit zal vast wel een keer ergens anders een vervolg krijgen.

Big Five in Deventer
Big Five in Deventer

De resultaten van deze productieve dag hebben we inmiddels in onze groep bekeken en er zijn werkelijk hele mooie foto’s gemaakt. Hiervan komen er een aantal op de Fodo site te staan en kunnen jullie zien hoe creatief we geweest zijn.

Marjan Versluis

Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Linkedin