Verslag fotoshoot Themagroep ‘Urban Landscapes’

posted in: Blogberichten | 0

Rotterdam (City en Maasvlakte),  zaterdag  3 november 2015.

Deelnemers: Charlotte Bellamy, Martin Buijtene, Pim Edelman, Maurice van Franck, Henk Hoogink, Tally Huisman, Karin en Chrisjan van Niekerk.

Met zo’n themagroep kom ik op plekken waar ik anders niet zo vroeg voor uit mijn bed stap. Eén van die verrassende effecten van het meedoen met zo’n team. Deze keer werd het de Maasvlakte en daarna de omgeving rond de Erasmusbrug. Rotterdam, dus. Charly had het makkelijk; ze kon meerijden en de chauffeur had zin om zijn Engels op haar los te laten.

2_01

We ontmoetten elkaar in Restaurant aan Zee aan de Strandweg bij Oostvoorne. Een plek op de scheiding van nieuwe natuur en nieuwe industrie. Veel diversiteit in dynamiek. Bloeiende pioniervegetatie  op de voorgrond en rokende schoorstenen daarachter, zijn dan voorspelbare foto’s.

Door een andere voorspelling; die van het weer, verwachtten we dat het licht hard zou zijn, maar we werden verrast door een zacht licht tot ver in de ochtend, waardoor de foto’s een soft focus uitstraling kregen.

1_01

Na deze inspirerende omgeving; op naar het centrum om ons vooral bezig te houden met de bebouwing daar, tijdens “het gouden en blauwe uurtje”. De omgeving van de Erasmusbrug en Hotel Amerika zijn natuurlijk de plekken die fotografisch interessant zijn. Er werd weer flink ingezet op “lange sluitertijden”. Het resultaat zien jullie wel op een clubavond. Het was een “mooie dag”!

Henk Hoogink

 

 

Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Linkedin