Verslag fotoshoot Themagroep ‘Urban Landscapes’

posted in: Blogberichten | 0

IJmuiden/Velsen,  zaterdag 2  mei 2015-05-04.

Deelnemers: Henk Hoogink, Karin en Chrisjan van Niekerk,  Pim Edelman, Maurice Franck en Richard Trenning.

Na het bebouwde landschap van Amsterdam rondom het IJ, nu: ‘industrie aan zee’. De ochtendploeg arriveerde onder een koepel van witte wolken in een blauwe lucht, boven vette, zwarte, rokende industriële installaties; de coulissen voor recreanten op het strand en surfers in de branding. Best een bizar tafereel en daarom zo fotogeniek!

De P-plaats aan het einde van de Reyndersweg werd onze verzamelplek.  Pim, Henk en Richard hadden de omgeving verkend en al snel bepaald dat voor onze beschikbare tijd er in de directe omgeving van de P-plaats, voldoende inspirerende fotospots waren. De trap op achter de P-plaats, levert een ‘fraai’ uitzicht op lekkere, vette industrie met een continue uitstoot van rookpluimen, die vooral fotografisch interessant zijn voor ‘long-exposureplaten’.

Het uitzicht vanaf die plek naar de ander kant leidt naar de Noorderpier; een langgerekte bouwwerk tot in de Noordzee, dat zich halverwege in tweeën splitst. Aan het einde staan kleine, kleurige vuurtorens. Door het aangename weer, zijn er veel flanerende dagjesmensen, sportvissers die zeebaars willen vangen en …..fotografen van Fodo.

urban landscape

Ons fotografisch oog wordt gericht naar de vuurtorens, grafische lijnen van de pier in het water en natuurlijk de alom aanwezige industrie. Ik werd overigens  verrast door een vlucht kemphanen die neerstreken op de rotsen langs de pier, op zoek naar lekkere hapjes.

Een aantal fotografen is nog lang doorgegaan met de hoop op ‘een blauw uurtje’ en om avondopnamen te maken van de verlichtte installaties.

Het was een lange, inspirerende dag!

Henk Hoogink.

 

 

Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Linkedin