Verslag paddenstoelenexcursie macrogroep

posted in: Blogberichten | 0

Omdat de eerste poging om een paddenstoelenexcursie te organiseren door de vele regen strandde gingen wij zondag de 20e oktober voor de herkansing.
Met elf mensen van de themagroep Macro reden we naar het bos rond de beek van Beekhuizen. Een erg mooie omgeving met al lichtjes kleurende bladeren van de beukenbomen. Het was een genot om met het bijna zwoele weer buiten te lopen. Behalve de vallende blaadjes (en af en toe een eikel) wees niets er op dat de herfst al ver gevorderd was. De aantallen paddenstoelen vielen een beetje tegen.

herfstNa twee uurtjes intensief fotograferen besloten we toch naar een andere locatie te verkassen. Er werd democratisch gestemd en ons volgende doel werd het bos rond Mariëndaal in Angerlo. De bossen en weilanden behoorden vroeger allemaal bij Huize Bingerden, een mooi opgeknapt kasteeltje met schitterende tuinen. Hier overheersten ook de beukenbomen en we hadden hoop de bekende “rood met witte stippen” (vliegenzwam) te kunnen spotten. Jammer genoeg stonden er maar twee exemplaren, terwijl er jaren zijn dat je er tientallen aantreft. Corlène was onze gids gedurende de hele dag. Zij weet (bijna) alles van paddenstoelen en andere zaken die je op de Veluwe kunt aantreffen. We hebben hier veel van kunnen opsteken.
Rond drie uur gingen we weer op huis aan. Om de gemaakte foto’s te bekijken raad ik jullie aan eens een kijkje te nemen op Flickr. Ongeveer de helft van de FoDo-leden heeft al een account aangemaakt en publiceert regelmatig foto’s. Ik neem aan dat de komende tijd veel paddenstoelenfoto’s de revue zullen passeren.

Ineke Oolders

Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Linkedin