Verslag van de Urban excursie 10 augustus 2013

posted in: Blogberichten | 0

Op 10 augustus hadden we, 5 “man” sterk, ons urban uitstapje naar een verlaten betonfabriek in Raalte. De beheerder, Henk, is kunstenaar. Hij kent de term urbex en is altijd bereid om een collega kunstenaar, lees fotograaf, toegang te verlenen tot de fabriek. Zie de website van Henk: Playablegallery.deviantart.com. Hij maakt kunstwerken van oude lp’s en woont in het huisje naast de fabriek. Hij gebruikt een deel van de fabriek als Galerie. Ik kreeg dit adres van iemand van Zoom en heb Henk daarna gebeld. Geen probleem, we konden rustig onze gang gaan. Ze zijn daar gewend dat er allerlei volk de fabriek komt bekijken. Er waren inderdaad andere mensen die daar rondkeken of foto’s maakten, of muziek. Zelfs een bruidsreportage, waar een “leuk” verhaal bijzit. De reportage was al een keer gemaakt, maar complete mislukt, dus nu moest de reportage opnieuw worden gemaakt en dat was juist op dat moment.

Urbangroep 2013

We werden gastvrij ontvangen, de toilet was special voor de bezoekers in orde gemaakt, in de oude ruimte van de kantine konden we ons broodje eten, wat we niet hebben gedaan, want het was prachtig weer, we zaten gewoon buiten op de stoep. Verder was er een ruimte ingericht voor feestjes. Toen we hem vroegen wat zoiets nou kost om te huren, zei hij: dat wordt niet verhuurd, iedereen kan er gebruik van maken. De ruimte was leuk, er lag een laag zand op de vloer, er stonden wat oude banken en voor de rest natuurlijk graffiti op de muren.

Maar dit was  niet waar wij voor kwamen, Henk leidde ons rond door de fabriek, waarna we zelf ons gang konden gaan, net zolang als we wilden. Henk wilde ook speciaal met ons op de foto, omdat hij een artikel ging schrijven voor een lokaal krantje over urban fotografie.

 

Groetjes,

Marja Braaksma, namens de Urban groep.

 

 

Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Linkedin