Verslag workshop Photoshop van Brian Satoer

posted in: Blogberichten | 0

Dat we tegenwoordig op de foto een ijsbeer in de Sahara kunnen laten lopen, of een foto van een regenachtige dag in de stad kunnen transformeren vol zon en blauwe lucht daar kijkt niemand meer van op. De techniek staat voor niets. Maar, ook de “simpelere” zaken als het laten verdwijnen van een storend element in een foto kan al een hoop ergernis weghalen.

De kunst is alleen: hoe doe je dat? Brian Satoer was op zaterdag 12 en 19 januari in Doesburg om leden van FODO verder wegwijs te maken in het land van Photoshop.  Modellen letterlijk in het zonnetje zetten, uit het bos “ toveren”  en in New York zetten, teksten transformeren, foto’s combineren: we hebben ons weer behoorlijk mogen uitsloven en ik moet zeggen: er ging een wereld voor me open!  We hadden een klein groepje, maar dat zorgde voor veel individuele aandacht en iedereen hielp elkaar. Als starter bij FODO was dat voor mij echt leuk om te constateren: niet ieder voor zich, maar lekker samen.

Natuurlijk blijft het zaak om er voor te zorgen dat je foto in eerste instantie gewoon goed is. Compositie, licht, sluitertijd: daar gaat het om. Maar als de foto misschien toch iets minder goed uitkomt dan je had gehoopt is Photoshop echt een super steun-in-de-rug!

Brian heeft ter ondersteuning wat filmpjes gemaakt. Wellicht abacadabra voor jullie (en geloof me, ook voor mij in veel gevallen), maar het zal je zeker inspireren. Mocht er weer een (beginners) workshop worden georganiseerd, dan adviseer ik echt iedereen om deel te nemen. Al was het alleen maar om je te verbazen wat er allemaal mogelijk is.

In deze video een korte impressie van wat er allemaal behandeld is:

http://www.pixed.nl/presentatie.mov

Inge Wildenbeest

Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Linkedin