Zonsopkomst in Kootwijkerzand

posted in: Blogberichten | 0

De eerste poging viel in het water. Als het regent zie je niet veel van een zonsopkomst. Tweede afspraak gepland net na de overgang van winter- naar zomertijd, dat scheelt dan weer met het tijdstip van opstaan.

Daar gingen we dan met ons drieën. Op naar Kootwijk om de opkomst van de zon te aanschouwen en fotograferen. We waren vol goede moed, maar hadden wel pech met het weer. Het was namelijk erg mistig. Hopend dat de mist toch op zou trekken gingen we toch op pad, we waren immers toch al wakker.

Bij Kootwijk bleek de mist ietwat hardnekkiger dan gedacht. We besloten daarom om bij elkaar in de buurt te blijven. Binnen redelijke afstand van elkaar trok ieder toch zijn eigen plan.

Al snel bleek dat we onze plannen aan moesten passen en werd het fotograferen van een zonsopkomst veranderd in het fotograferen in de mist. Een spannend gebeuren, want wat wil je fotograferen, onzichtbaar weglopende lijnen, sporen, dieptefoto’s of de spanning van de mist.

Na een dik uur waren we aardig koud geworden we en het zag er niet naar uit dat de mist snel op zou trekken. We besloten huiswaarts te gaan. Na nog een laatste foto keerden we terug naar de auto en togen huiswaarts. Zelfs op het Kootwijkerzand in de mist kun je verdwalen, hè Luc….

We zijn dus nog steeds nieuwsgierig hoe een zonsopkomst in het Kootwijkerzand eruit ziet, maar hebben wel hele mooie, spannende nevelfoto’s gemaakt.

Kootwijkerzand

kootwijkerzand

 

Inge, Luc en Chrisjan

Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Linkedin