Bellografie & bollografie.

posted in: Blogberichten, Kristallen bol | 0

Het idee: om door de lensbal ook sopbellen van een belleblaas te fotograferen. Dus verschillende bolvormen.
De uitvoering: Mels en Pim, leden van de themagroep bollografie gingen een avond op pad met elk zijn eigen kristallenbol, statieven en belleblaas in vele vormen.
1e locatie het IJssel biënnale monument aan de IJsselkade in Doesburg. Het bleek dat het erg moeilijk was om de bellen goed in beeld te krijgen. De ene blaast en de ander probeert het vast te leggen. Je moest goed rekening houden met de wind en de bellen waren te klein.
2e locatie: IJsselkade Doesburg bij het beeld van de 3 mannen. Het was daar wat drukker en als je bezig bent komen er al meteen mensen op je af met de vraag waar we mee bezig zijn. Zo ontstaan er spontaan leuke gesprekken. Maar ondertussen wordt het donkerder en schieten we niet op. Vraag aan 2 omstanders, willen jullie helpen met bellenblazen. Dat vonden de dames wel leuk. Samen zijn we druk bezig geweest, tot het sop op was. Tot slot hebben we bij ondergaande zon nog 2 extra personen naast het beeld, op beeld gezet met de zelfontspanner. Het was een leuke leerzame avond.
Ook interesse in bollografie fotografie, geef je dan volgend jaar op voor onze themagroep.

Fotograaf Mels Kooijman
Fotograaf foto 2, 3, 4: Pim Edelman
Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Linkedin