Clubavond 24 april 2023 Jan van IJken

door Petra O
236 Lezers

Fotograaf Jan van IJken

Jan van IJken is zowel fotograaf als filmmaker die zich met zijn werk concentreert op de scheidslijn van kunst en wetenschap. Zijn interesses liggen op het terrein van microscopie, natuur, biologie, evolutie en embryologie.

In zijn laatste werk concentreert hij zich op spreeuwenzwermen, het ontstaan van leven en de onzichtbare wereld van microscopisch plankton.

Eerder al zijn 3 boeken van zijn hand uitgekomen met sociaal documentair werk over onder andere de beleving van godsdienst in Oost-Europa en de relatie tussen mens en dier.

Tijdens zijn presentatie komen zowel zijn documentairefotografie als fotomicrografie aan bod.

Planktonium – Short film and photo series about the unseen world of living microscopic plankton Chydorus sphaericus (water fleas carrying egg) Photo Jan van IJken

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Prima!

Copyright
De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers.
Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden.
Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website
dan dient u hierover met de maker te bemiddelen.
U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.

Copyright De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers. Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden. Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website dan dient u hierover met de maker te bemiddelen. U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.
Ik heb het begrepen