Clubavond 22 februari 2021 digitaal: Themagroepen Drone, Bollografie en Dauwtrappen

Drone

Het perspectief is compleet anders en je kunt hele andere typen foto’s gaan maken. Afhankelijk van de drone die je hebt, krijg je foto’s die een blik ver vooruit geven of recht naar beneden zijn gemaakt. Dat geeft een compleet andere blik op de wereld en zorgt voor een heel mooi resultaat, een beetje abstract.  Belangrijk zijn de plaatsing van je onderwerp en de hoogte waarop je vliegt en je het onderwerp vastlegt.

Fotograaf Giel van den Hoven

Kristallen bol fotografie

Geregeld zie je op het web foto’s langskomen gemaakt door een kristallen bol. Dat was de reden om in 2020 een nieuwe themagroep op te richten: ‘Kristallen bol fotografie’. Het bleek moeilijker dan gedacht!

Fotograaf Pim Edelman

Dauwtrappen

Volgens het Van Dale woordenboek betekent dauwtrappen (ook wel dauwtrippen genoemd) vroeg naar buiten gaan om te wandelen en te fietsen. Voor FODO leden voegen we daar natuurlijk het fotograferen aan toe. Op het moment dat we normaal gesproken ons bed uitkomen hebben we, zonder dat we er erg in hebben, vaak al een mooi en bijzonder fotomoment aan ons voorbij laten gaan. De themagroep ‘dauwtrappen’ heeft de sfeer van dat moment van de dag vast gelegd, in gouden uurtje vroeg in de ochtend.

Fotograaf Marilyn van Bindsbergen
Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Linkedin