Clubavond 25 januari 2021 Digitaal: Themagroepen Macro, Abstract + Reisfotografie 2020

We gaan voor het eerst in ons FODO bestaan een geheel digitale clubavond organiseren en wel om 19:30 uur! Daarbij zullen de foto’s van een afstand, door leden van de themagroep, bij iedereen in de veilige omgeving van zijn/haar eigen huis getoond worden. Nadere informatie volgt via een e-mail van onze secretaris.

Macro

Fotograaf Marc Heilen

Macrofotografie is één van de makkelijkste manieren om aan je onderwerp te komen. Eigenlijk kun je voor elk fotografisch onderwerp een macrofoto bedenken. Wat de themagroep in 20xx heeft geproduceerd gaan we vanavond nog zien.

Abstract

Fotograaf Frank Jagers

Het is niet makkelijk om het begrip abstracte fotografie goed te definiëren, dit komt omdat iedere fotograaf er op zijn eigen creatieve manier invulling aan dient te geven. Bij abstracte fotografie gaat het er in de hoofdzaak om, om onderwerpen uit hun letterlijke context te halen door er op een andere manier naar te kijken. Hierbij wordt de nadruk gelegd op één of meerdere van de volgende drie essentiële elementen: vorm, kleur en lijnen. Een abstracte foto dient altijd een krachtig beeld te zijn dat visueel moet prikkelen en een emotionele reactie bij de kijker moet uitlokken (bron: fotografie academie). Vanavond gaan we kijken of de leden van de themagroep Abstract hierin  zijn geslaagd.

Reisfotografie

Fotograaf Arie Nix

Voor deze themagroep was het de bedoeling dat je tijdens je reizen bewust bezig was met een thema of invalshoek. Hiermee zeg je heel veel over een land, bevolkingsgroep, landschap of reis. De foto’s worden in een serie getoond, met allerlei soorten thema’s en wat typerend is voor dat land, stad, reis etc.

Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Linkedin