Clubavond maandag 13 februari: Jeffrey van Houten- Natuurfotografie

door Petra O
183 Lezers

Jeffrey van Houten en Jacob Kaptein zijn twee zeer jonge gepassioneerde natuurfotografen en filmers. Beiden hebben al nationale en internationale prijzen gewonnen voor hun foto’s. Zij willen graag de schoonheid van de natuur met ons delen. Jacob zit momenteel alleen al wel in het hoge noorden (Alta) waar hij voor een half jaar gaat studeren. Dus Jeffrey zal de avond alleen presenteren.

Het was hun droom om de steenbok in zijn natuurlijk habitat te filmen en te fotograferen. Afgelopen zomer was het zo ver. Ze zijn op reis gegaan naar de Dolomieten waar nog een aantal plekken zijn waar deze dieren nog in het wild voorkomen. De Dolomieten zijn daar uitermate geschikt voor, omdat het een zeer fotogeniek gebied is. Deze bergreeks maakt onderdeel uit van de Italiaanse Alpen en behoort zelfs tot de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ook herbergt het gebied bijzondere flora en fauna, zoals de sneeuwvink, alpenkauw, gems en steenarend.

De presentatie zal beginnen met het thema Nederland. Het tweede deel zal bestaan uit een multimediapresentatie waarbij film, foto, geluid, muziek en tekst worden gecombineerd om ons mee te nemen in het spectaculaire verhaal wat deze twee jonge beeldmakers hebben beleefd. Achteraf is er zeker nog tijd voor enige discussie over de gehele presentatie.

You tube filmpje met een voorschot.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Prima!

Copyright
De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers.
Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden.
Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website
dan dient u hierover met de maker te bemiddelen.
U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.

Copyright De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers. Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden. Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website dan dient u hierover met de maker te bemiddelen. U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.
Ik heb het begrepen