NatuurMacroGroep-2 duikt in fruit en knoppen

posted in: Blogberichten, NatuurMacro | 0

Onze afspraak om naar Hogeschool Van Hall/Larenstein te gaan moesten wij op het allerlaatste moment afzeggen vanwege het winderige weer. We hebben de opdracht uitgevoerd die wij onszelf hadden gegeven: macro foto’s van fruit en knoppen. Deze groep bestaat uit leden die enige ervaring hebben met macrofotografie, en leden die van zichzelf zeggen weinig ervaring te hebben. In de groep zijn de resultaten besproken.

Gelet werd op scherpte en rust, het scherpstelpunt, compositie, achtergrond en hoe te komen tot meer dan een registratie. We gaven elkaar feedback waardoor wij de volgende keer betere resultaten zouden kunnen bereiken. Dit werd door iedereen als heel positief ervaren.
In bijgevoegde foto’s een schilderachtige impressie van een rozenbottel, en een uitlopende knop pal van boven gefotografeerd waardoor de fraaie details in beeld gebracht zijn.

Er zijn nieuwe afspraken gemaakt om een gezamenlijke fotosessie in het veld te hebben, omdat wij graag met elkaar mee willen kijken. Vragen zijn dan: waar ga je voor, hoe pak je het een en ander aan?

Gelukkig zijn de plaatsen waar je van de natuur kunt genieten met mooie onderwerpen, goed bereikbaar vanuit Doesburg. We willen weer naar Hogeschool Van Hall/Larenstein bij Velp en nieuw is Halle waar we uitsluipende libellen, andere beestjes en bijzondere natuurverschijnselen hopen vast te kunnen leggen.

Fotograaf Mike Holy
Fotograaf Marjan Versluis
Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Linkedin