Expositie over Straatfotografie 5 mei 2019

Op zondag 5 mei wordt de maandelijkse expositie van FODO verzorgd. Zoals gebruikelijk betreft dit een tentoonstelling van een themagroep die het gehele voorgaande jaar met dit onderwerp bezig is geweest. Voor de maand mei zal de expositie met als thema Straatfotografie worden getoond.

Met straatfotografie worden de spontane alledaagse gebeurtenissen in de openbare ruimte vastgelegd.

Het is een kunstzinnige vorm van zogenaamde candidcamera fotografie die “natuurlijke” foto’s oplevert. Juist in deze natuurlijke staat levert deze vorm van fotografie een beeld van de mens in zijn alledaagse doen. Straatfotografie is een aloude traditie, waarbij de beroemde fotograaf Henri Cartier-Bresson wordt gezien als de grondlegger van de moderne straatfotografie. Ook de bekende Nederlandse filmer Bert Haanstra hield ons graag een spiegel voor met alledaagse beelden, die tot op de dag van vandaag boeiend blijven als tijdsdocument.

In 2018 zijn een aantal FODO-clubleden enthousiast bezig geweest met deze uitdagende vorm van fotografie.

Het was een leuk, leerzaam en ontspannend jaar vonden Riet, Karin en Aad en Karin. De foto’s zijn te zien op de in de bovenzaal van de Waag van 12 uur tot 17 uur. Voor bezoekers die minder goed ter been zijn is er een lift aanwezig

Fotograaf Karin van Niekerk
Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Linkedin