FODO 60 jaar – Galerieroute Amsterdam

posted in: Blogberichten | 0

Na het bezoek aan “Through the eyes of others”, van Micky Hoogendijk, zijn we met een groepje richting Amsterdam gereden om hier enkele galeries te bezoeken, die zich specifiek richten op het tentoonstellen van foto’s.

De route was zo samengesteld dat we naast mooie foto’s ook konden genieten van de prachtige binnenstad van Amsterdam. Zo leidde de wandelroute ons onder andere door de Jordaan en de 9-straatjes.

Het mooie aan de bezochte galeries is dat ze allemaal een geheel eigen stijl hebben. We startten met de “Smith Davidson Gallery” waar we onder andere het werk van de bekende fotografen Marie Cécile Thijs en Marc Lagrange bekeken hebben. De Ravestijn gallery had het werk hangen van alleen Philippe Braquenier, met een serie over het opslaan van data in de breedste zin des woords. Via het werk van Chema Madoz, waar menigeen zich verbaasde over het intelligente gebruik van alledaagse voorwerpen in zijn onbewerkte foto’s, en de fotoshop wizzard Edland Man, belandden we bij de galerie van Ron Mandoz, waar het werk van de Nederlandse fotograaf Jasper de Beijer te zien was. Jasper maakte drie series over denkbeeldige ontdekkingsreizen naar het Amazone gebied van Brazilië.

Al met al was er voor ieder wel wat wils en hebben we veel verschillend werk gezien. Van onbewerkt, via foto’s waar het in sommige gevallen duidelijk en in andere gevallen niet te zien was dat het een samensmelting van verschillende opnames betrof, tot het gebruik van game animatie software om een sfeer neer te zetten en een verhaal te vertellen. Leerzaam en inspirerend was het zeker.

Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Linkedin