Foto van de maand december 2017 Portfolio

door Petra O
258 Lezers

Afgelopen zondag 3 december was er een culturele zondag. Deze FODO expositie toonde een 2e deel van de portfolio’s van individuele leden.

Er waren dit keer 71 bezoekers waaronder hoog bezoek, want Sinterklaas bezocht de expositie ook. Mensen vonden de diverse portfolio’s opnieuw heel mooi en gevarieerd, en kiezen heel moeilijk. De winnende foto was die van de visser met net.

China
De foto’s in deze serie zijn genomen tijdens de reis van onze voorzitter naar Shanghai, Huangshan, Yangshuo en Hong Kong. Deze serie bestaat uit een aantal portretten en activiteiten in het karstgebied van Yangshuo. In dit gebied zijn veel kleine dorpjes waar je het Chinese plattelandsleven kunt bewonderen. Het karstgebergte van Yangshuo biedt de fotograaf met name aan het begin en eind van de dag ontzetten veel fotografische mogelijkheden.

Theo heeft bewust gekozen om de foto’s af te drukken in zwart wit. De bergen op de achtergrond en de portretten lenen zich naar zijn mening goed voor.

De Yellow Mountains in Huangshan, met zijn Sea of Clouds, is het mekka voor fotografen. De veelal in de mist geheulde omgeving en bergen waren voor James Cameron een inspiratiebron voor het maken van de filmpjes Avatar.

Fotograaf Theo van Workum

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Prima!

Copyright
De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers.
Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden.
Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website
dan dient u hierover met de maker te bemiddelen.
U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.

Copyright De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers. Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden. Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website dan dient u hierover met de maker te bemiddelen. U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.
Ik heb het begrepen