Foto van de maand mei 2024

door Webmaster
18 Lezers

Fotograaf Marion Keijzer

Een nek-aan-nek-race, met twee winnaars.

Het thema in mei was landschapsfoto’s. Tien clubleden fotografeerden in binnen- en buitenland. Er waren dus bekende landschappen te zien, maar ook beelden van exotische oorden. Honderdacht mensen namen de moeite om de trap te beklimmen om de foto’s te bekijken en hun keuze te maken. Daarbij hoorden we heel verschillende argumenten voor die keuze. Zo was er iemand die de fotograaf kende en op die foto stemde, een ander herkende de plek en vond juist dat leuk aan de foto. Maar ook waren er mensen die keken naar het beeld zelf, de sfeer, de compositie. Wat het met hun deed. Zo vertelde iemand van de foto van Rien: wat een bijzondere lucht. Ik heb die zelf ook wel eens gezien, maar krijg het dan nooit zo fraai gefotografeerd.

De buitenlandse plaatsen vond men bijzonder om te zien. Echter de meeste stemmen gingen toch naar foto’s gemaakt in de eigen omgeving. Dat resulteerde in twee fotografen die elk 12 stemmen kregen, t.w. Marion Keijzer en Pim Edelman. Zij zijn dus samen de winnaars van de maand mei. Al had Pim net iets meer stemmen kunnen hebben als hij zelf zijn foto beter bekeken had. Twee bezoekers vonden zijn foto eigenlijk de beste maar stemde niet op hem want een fotograaf was iemand die zelf goed keek naar wat hij in beeld wil brengen. En als je dan in de titel zet ‘tegenwind’, terwijl de fietser heel duidelijk de wind mee heeft, dan bleek dat een minpuntje, dus kozen beide bezoekers voor een andere foto.

Fotograaf Pim Edelman

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Prima!

Copyright
De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers.
Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden.
Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website
dan dient u hierover met de maker te bemiddelen.
U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.

Copyright De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers. Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden. Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website dan dient u hierover met de maker te bemiddelen. U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.
Ik heb het begrepen