ICM1 ontmoet elkaar nu via Whatsapp

door Petra O
244 Lezers


Vol goede moed zijn we als ICM1 dit jaar begonnen met plannen maken wat we het komende jaar zouden gaan doen en waar we naartoe zouden gaan. Helaas, na de eerste avond werden we al snel door de coronacrisis teruggefloten en zaten we aan huis gekluisterd. We hebben ons niet uit het veld laten slaan en hebben afgesproken dat we ook in en om het huis aan de gang konden gaan met ICM en meervoudige belichting, geïnspireerd door een filmpje van een bekende Engelse fotograaf die de toon had gezet. De gemaakte foto’s zijn in een map op de website van onze coördinator gezet en een ieder van ons heeft zijn of haar feedback naar elkaar gemaild.

We misten toch wel dat we elkaar niet konden zien en spreken. Kort hierna bleek dat we met whatsapp tot 8 personen konden groepsbellen. Dit hebben we gelijk uitgeprobeerd en het werkte prima.

Voor de derde bijeenkomst is het weer een thuisopdracht geworden en hebben we afgelopen week via Whatsapp groepsbellen de foto’s besproken. Dit is ons goed bevallen. Het leuke was dat iedereen weer hele verschillende foto’s had en er ook verschillende technieken uitgeprobeerd zijn. Nu konden we elkaar daar iets over vertellen aan de hand van de foto’s.                                                                                       

Hoe het in september zal gaan weten we nog niet. We gaan wel een uitje in de buitenlucht plannen waar iedereen met de eigen auto naar toe gaat. Of het gaat lukken zal tegen die tijd duidelijk worden. Intussen kunnen we verder gaan met eigen projectjes om in ieder geval foto’s te hebben die we kunnen gaan bespreken.

Fotograaf Karin van Niekerk

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Prima!

Copyright
De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers.
Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden.
Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website
dan dient u hierover met de maker te bemiddelen.
U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.

Copyright De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers. Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden. Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website dan dient u hierover met de maker te bemiddelen. U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.
Ik heb het begrepen