Informatie Portfolioavond FODO 2018

posted in: Blogberichten, Feedback | 0

Maandagavond 11 juni 2018 staat de jaarlijkse portfolioavond op de agenda van FODO. De themagroep Feedback zal deze avond weer verzorgen. Ook dit jaar maken we gebruik van de locatie Ubbink aan de Verheullweg 9. Start: 20.00 uur. Als je een portfolio inlevert, zorg er dan voor dat je minimaal een kwartier van tevoren aanwezig bent.

Iedereen kan op deze avond een portfolio met foto’s afgedrukt op “normaal” fotopapier/-karton of polystiryn, in een passe-partout van 40×50 cm inleveren. Als passe-partouts een probleem zijn, kunnen foto’s ook zonder meegenomen worden. Daarvoor zijn vellen wit papier van 40 bij 50 aanwezig om de foto’s op te leggen. Afmeting van de foto is een eigen keuze.

De portfolio bestaat uit maximaal 5 foto’s, die qua stijl/onderwerp een samenhang hebben. Laat zien wat jou als fotograaf onderscheidt van al die andere fotografen. Een interessante portfolio heeft iets eigens, iets dat al die verschillende foto’s bij elkaar houdt en verbindt. Wil je meer lezen over hoe je een portfolio kunt samenstellen, volg dan de volgende link: http://www.platformfotografie.nl/how-to-een-portfolio-samenstellen/

Alle leden ontvangen vooraf digitaal, de deelnemende portfolio’s om zich alvast voor te kunnen bereiden op het gezamenlijk bespreken op de portfolioavond. Om dit mogelijk te maken ontvangen we graag uiterlijk maandag 28 mei je foto’s per mail. Mail ze in klein formaat; maximaal 1024 pixels voor de lange zijde, naar Ria van Broeckhuijsen. Haar mailadres staat in de nieuwsbrief en in de mail die je krijgt.

Noteer achterop de foto’s of passe-partout een naam/titel met een volgnummer. Die naam/titel moet voor jezelf als maker herkenbaar zijn, maar niet voor de andere leden, bijvoorbeeld: Roos. Het nummer geeft de volgorde van de foto’s in je portfolio aan. Als je een porfolio van 3 foto’s naar Ria mailt, dan heten die bijvoorbeeld: Roos01.jpg, Roos02.jpg, Roos03.jpg. Gebruik dus niet je eigen naam! Op die manier kunnen we de portfolio’s anoniem bespreken.

We rekenen op nog meer portfolio’s dan vorig jaar. We gaan er met z’n allen een inspirerende en interactieve avond van maken. Wij hebben er zin in!

Themagroep Feedback

Enquete

Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Linkedin