Natuur-macro 2 in het veld bij Landgoed In ‘t Veld

posted in: Blogberichten, NatuurMacro | 0

De verwachtingen waren hoog gespannen: uitsluipende libellen fotograferen nabij Halle op het Landgoed In ‘t Veld! Het weer maakte het spannend: zouden we wel kunnen gaan? Eerder moesten wij om de regen op het laatste moment een gezamenlijke foto excursie naar Larenstein afgelasten.

Fotograaf Klaas Frederik Brouwer

Nu konden wij met z’n vijven van de groep natuurmacro-2 vroeg op pad gaan, al was het niet helemaal droog, maar dat heeft ook zo zijn voordelen. De planten mooi met druppeltjes natuurlijk water bedauwd en de insecten traag van de kou, het licht diffuus. Geen uitsluipende libellen te vinden helaas, wel ruim voldoende insecten, rupsjes, knoppen en bloemen om gedetailleerd te vangen in een macro-opname van hoge kwaliteit. En een meikever zo traag, dat deze zelfs bleef zitten op de bloemknoppen toen deze goed in het ochtendlicht werd geplaatst. Zo hebben wij deze van alle kanten kunnen bekijken en onze camera’s goed kunnen instellen voor een optimale opnamen.
Bij koffie en brood wisselden wij onze ervaringen uit en maakten plannen voor de tweede ronde. Wij sloten af met een kleine wandeling en zagen, dat de natuur door de kou van de laatste weken traag op gang komt.

Fotograaf Klaas Frederik Brouwer
Fotograaf Klaas Frederik Brouwer
Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Linkedin