Natuurgroep vogelfotohut bezoek maart 2023

door Petra O
165 Lezers

Op 2 maart 2023 zijn Jan, Egbert en Mels naar fotohut 8 van van Han Bouwmeester in Nijverdal geweest. Hoewel de routeplanner even de weg kwijt was, zijn we toch op tijd aangekomen. De hut staat op een mooi plekje, helaas belemmeren struiken de uitkijk op een weiland, waar een aantal reeën liepen.
Het is best koud in de vroege ochtend, dus eerst de kachel aangedaan nadat we voer in de bakjes hebben klaargezet. De hut is uitgerust met schommelkoppen op een rail. Na de camera’s hierop gezet te hebben was het rond de vijver al aardig druk met Appelvinken, welke elkaar aardig in de veren zitten  bij een voerplek.

Ook de Holenduif kwam al snel een bezoek brengen, diverse soorten mezen, vinken en een Barmsijs. Het herkennen van de soorten is soms best lastig, ook voor de app. Deze gaf aan dat ook de Kramsvogel kwam eten en baden, deze lijster soort staat op de rode lijst.

We werden verrast door bezoek van totaal 3 eekhoorns, die niet echt vriendjes zijn en brachten veel leven in de brouwerij en er snel vandoor ging met een walnoot.
Het was een geweldig leuke vogelhutdag met de mede natuurfotografen.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Prima!

Copyright
De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers.
Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden.
Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website
dan dient u hierover met de maker te bemiddelen.
U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.

Copyright De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers. Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden. Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website dan dient u hierover met de maker te bemiddelen. U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.
Ik heb het begrepen