Uitstapje Maasvlakte, Urban Landscape, april 2017

posted in: Blogberichten, Urban Landscape | 0

Op 18 april zijn we om 6:00 uur ‘s morgens uit Doesburg vertrokken. Tegen 8:15 uur waren we bij Futureland, het info centrum van de tweede Maasvlakte.

Het weer was deze dag erg veranderlijk weer. Zon, bewolking en regen wisselden elkaar af en het was zeker vroeg in de ochtend erg koud. Deze omstandigheden maakten het fotograferen er niet gemakkelijker op. Zeker niet het oefenen met lange sluitertijden. Had je net de sluitertijd berekend met bewolking, kwam de zon er weer door!

Na in de buurt van Futureland rondgekeken te hebben probeerden we wat dichterbij de industrie te fotograferen. Dat was vrijwel onmogelijk. We werden steeds door beveiligers verzocht op te krassen als we van dichtbij de enorme fabrieken, buizeninstallaties en schoorstenen op de plaat wilden zetten.

Vandaar dat we naar Rozenburg vertrokken in de hoop daar, vanaf de overkant van het water, nog één en ander vast te kunnen leggen. Omdat we dit niet voorbereid hadden lukte het niet om daar een leuke plek te vinden. We besloten toen door te rijden naar Rotterdam om op “de kop van Zuid” onze dag te besluiten. Tegen 21:00 uur zijn we naar huis vertrokken en konden we terug kijken op een leuke dag.

Marilyn van Bindsbergen

Fotograaf Mike Holy
Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Linkedin