4e bijeenkomst themagroep Portretfotografie 2023

door Petra O
163 Lezers

Fotograaf Egbert de Ruiter.
Als eerdere opdrachten hadden we het maken van portretten met flitslicht en daglicht. Deze keer gingen we onze straatportretten bespreken. Op vakantie en o.a. in Zutphen en Berlijn kwamen we mooie en bijzondere mensen tegen.

Omdat we met een klein groepje waren i.v.m. vakanties kon iedereen 10 foto’s inleveren om te bespreken. Sommige foto’s vielen wat ons betreft niet echt onder straatfotografie. En het moest wel een portret zijn, waarbij ook de hele persoon afgebeeld kon worden.

Het is best nog lastig om iemand op straat aan te spreken. Vaak vielen we toch terug op van een afstand fotograferen zonder contact. Maar al doende gaat het beter en spreek je zelfs iemand aan in een andere taal.

Al met al was het weer een leerzame en inspirerende avond. Op onze laatste bijeenkomst bespreken we reflectieportretten, waarvoor we een keer samen op stap gaan.

Fotograaf Leny Jansen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Prima!

Copyright
De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers.
Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden.
Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website
dan dient u hierover met de maker te bemiddelen.
U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.

Copyright De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers. Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden. Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website dan dient u hierover met de maker te bemiddelen. U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.
Ik heb het begrepen