Clubavond 10 december 2018 spreker Leon Baas Macro Natuurfotografie

door Petra O
295 Lezers

Hoe kleiner, hoe beter. Het wonder van het overal aanwezige kleine grut staat bij Leon Baas vol in de belangstelling.

Leon is een Nederlandse natuurfotograaf met een grote passie voor insecten en andere kleine dieren. Hij is steeds op zoek naar nieuwe manieren om insecten in hun leefwereld te fotograferen en maakt daarbij gebruik van zelf gebouwde apparatuur, waaronder een speciale wide angle macro lens. Ook experimenteert hij graag met belichting en zelf gemaakte filters. Leon heeft hierdoor in de loop der jaren een unieke stijl van macrofotografie ontwikkeld, die vaak onmiddellijk herkend wordt. Zijn foto’s zijn gepubliceerd in tijdschriften als BBC wildlifemagazine en National Geographic. En werden onder meer gebruikt voor reclamecampagnes van Canon Nederland en het insecten themapark Micropolis in Frankrijk.

In zijn presentaties geeft Leon ons aan de hand van zijn beelden allerlei handige tips om tot bepaalde resultaten te komen. Met name belichting, flitstechnieken en insectenkennis spelen in zijn presentaties een belangrijke rol. Neem een kijkje in de keuken van Leon en steek zaken op waarvan je nooit gedacht had dat ze bestonden.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Prima!

Copyright
De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers.
Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden.
Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website
dan dient u hierover met de maker te bemiddelen.
U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.

Copyright De foto’s op deze website zijn het eigendom van de makers. Het auteursrecht is uitdrukkelijk aan hen voorbehouden. Wilt u gebruik maken van een van de foto’s op deze website dan dient u hierover met de maker te bemiddelen. U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur van de fotoclub FODO.
Ik heb het begrepen