Clubavond 10 februari 2020 spreker Marcel van Balken: conceptuele fotografie

posted in: Blogberichten, Clubavonden | 0

Marcel van Balken is conceptueel fotograaf en creëert beelden waar altijd een idee of concept aan ten grondslag ligt. Hij bedenkt een ‘verhaal’ dat hij fotografisch wil gaan vertellen en vervolgens zoek hij een manier om het te gaan maken en de juiste beeldtaal te vinden. Dat maken doet hij in een bepaalde setting (scene) vooraf maar vaak ook achteraf door het gebruik van (digitale) beeldcomposities. Zo ontstaan foto’s geïnspireerd op de dagelijkse realiteit in combinatie met zijn eigen creatieve fantasie. Zijn streven daarbij is technisch perfecte, fotografische composities te creëren van ogenschijnlijk realistisch lijkende taferelen maar met vaak een surrealistische en magisch aandoende sfeer.

Zijn lezing Conceptuele fotografie bevat een breed scala aan fotowerk (zwartwit en kleur) met een zeer hoog creatief gehalte. Een overzicht van inspirerend fotowerk uit zowel het analoge als het digitale tijdperk met aandacht voor het idee, de techniek en het verhaal achter de foto.

Met zijn werk heeft Marcel inmiddels vele prijzen in binnen- en buitenland in de wacht gesleept. Ook mag hij ook de titel MFIAP (MASTER Fédération Internationale de l’Art Photographique) en MPSA (Master in Photography Photographic Society of America) achter zijn naam schrijven.

Deel deze informatie via:
Facebook Twitter Linkedin